28 april 2008

Krussetreff i Kragerø

Forrige helg var de norske Fokus-studentene og alle de internasjonale studentene i Kragerø på krussetreff. Vi hjalp til å arrangere hele festivalen, og vi hadde sceneshow, seminar og stand.

Hvis du ikke vet hva en kruss er - ikke fortvil! Eirik vet svaret. En kruss er rett og slett en kristen russ. (Man bruker også navnene credoruss eller kristenruss.) Russetida er en tid som er vanskelig for mange kristne. Man dras i forskjellige retninger. ’Skal jeg være med på alt som skjer, så jeg passer inn? Skal jeg slenge meg på bølgen og gjøre alt som de andre gjør? Og hvis ikke, betyr det at jeg ikke kan være der resten av russen er? ’

På krussetreffet oppfordres kristenrussen til å være tilstede der ting skjer, å være lys og salt i en tid folk gjør mange ting de vil angre på.
Noen drikker seg fulle, mens de egentlig har lyst å la være. Hvis de har noen venner på festen som ikke drikker, blir det mye lettere å si nei. Kristenrussen kan være disse vennene.
Mange trenger noen å prate med. Kristenrussen kan være der, og høre på hva folk sliter med.
Alle trenger å høre om Jesus. Kristenrussen kan være vitner for Jesus.

Russetida mi var en veldig god mulighet for meg til å vise hva jeg stod for. Det var mange som ikke visste at jeg var kristen før de så et kors på buksa mi. Dette åpnet igjen for at folk kunne spørre meg om troa mi. Mye av det jeg opplevde som kristenruss har lagt grunnlag for min vekst med Jesus seinere. Uten kristenrussen hadde jeg kanskje ikke vært på Hald nå...

Fodi jeg er på Hald nå fikk jeg altså dra på krussetreffet i Kragerø for andre gang i mitt liv. Mitt hovedansvar var å være med å ha seminar om Hald, der vi fortalte om hva skolen vår er, og hva den har betydd for oss. Jeg satt også i panelet under en debatt om verdivalg i russetida, hjalp til å rigge opp festivalen, danset på et reklamestunt, var på stand og satt nattevakt ved døra til gymsalen der folk sov. Vi hadde en slitsom helg, med mye arbeid, men det var veldig gøy.




I bussen


Hald-standen





Margrethe synes det var litt kaldt når hun satt vakt i døra til gymsalen.


Margrethe synes det var litt vondt da tre voksne karer satt på fanget hennes.


Margrethe er frisør.


Kjetil og jeg lagde sang om Fokus og Hald. Den heter Go-Learn-Become, og finnes der du kjøper musikk! Kjempehit!





Hvor skal du til høsten?


Dagen derpå.



På tur i down town-Kragerø:














Kirkegata: Pinsekirken, Metodistkirken, Statskirken


Ikke kast kvitteringer på bakken!

Avskjed og pizzafest for medhjelpere:







I bussen hjem.

Er du russ neste år, så ikke nøl med å dra til Kragerø på krussetreff!

Ha en fin dag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Masse kule bilder Eirik! Spesielt det Jørandsberg bildet, og minibanken, da smilte jeg med lyd=)

Mary M!

Eirik sa...

Takk:)
Jeg var veldig fornøyd med Jørandsli. Så ikke hvor bra bildet var før etterpå:) Går liksom i alle retninger...

Ha en fin dag mari!

Kjetil sa...

for en magisk helg! morro sa man morro!

Anonym sa...

Dette var jo bare gay, skjerp dere.

Hvis gud "skapte" alle dere for at dere skal leve livet så betyr det ikke at å sitte stille på en stol og høre på lav folkemusikk til en liten radio. "mange drikker seg fulle uten at dem vil det", oja, man drikker seg jo full hvis man ikke vil det!
Skjer ikke at folk klarer å stå imot nei, dette er korrupsjon sa Jesus.

Er bare GLAD for at jeg og resten av verden med vett i huet ikke trenger å føre med all driten dere kommer opp med :P
Dessuten, religion ble laget for 2 tusen år siden og alle ligner på hverandre for å styre ett folk som ikke ville følge en leder eller en gruppe. Så ja, dere ble lurt, sorry a!
Men dra opp buksa, bli kvitt kondomene, ta frem brusen og begynn å ta på små gutter som ordentlig kristne, ha det gøy :)

Eirik sa...

Hehe:) Morsom rant!

Jeg tror du har misforstått litt. Man sitter ikke stille på krussetreffet:
http://www.youtube.com/watch?v=_0Yn8N8o5CY

Kristendom er aktivt. Den handler om bevegelse. Om å rette blikket på Gud. Om frelse. Om å gjøre verden til et bedre sted.

Selv om vi av og til får det til å virke litt fattigere enn det:http://www.esquire.com/features/best-and-brightest-2009/shane-claiborne-1209